Historiskt toppmöte i Panama

nyhet-obama

Kamerablixtarna ville aldrig sluta när Obama och Castro reste sig upp för att skaka hand.

För första gången på över 50 år har ett bilateralt möte mellan USA:s och Kubas presidenter ägt rum. Barack Obama och Raul Castro träffades i samband med ”Cumbre de las Americas” toppmöte i Panama för de Amerikanska länderna.

nyhet_cumbre

Den Panamanska regeringen var värd för sjunde toppmötet den 10 till 11 april , 2015 och välkomnade hela 35 statsdelegationer från hela regionen.

Toppmötet i Panama City är en plattform där man diskuterade gemensamma frågor kring välstånd, ökad handel och transperens. Den mediala uppmärksamheten har varit enorm över hela världen och visar tydligt på att landet spelar en viktig roll för nord- och mellanamerika, men också för hela världshandeln tack vare sitt strategiska läge.

Läs mer om toppmötet och om Panama:
http://cumbredelasamericas.pa/en/about-vii-summit-americas-panama/

Se det unika mötet mellan Obama och Castro:
http://edition.cnn.com/2015/04/11/politics/panama-obama-castro-meeting/